tirsdag 23. mars 2010

Lyngen

Litt sein her, men det går no fint. Etter Canada har jeg vært en DIGG uke hjemme på os sammen me May-Linn :) Så fredag 12 reiste jeg opp til Alta for å planlegge lyngenturen.

Dag1, brukte vi hovedsaklig på å komme oss med bussen fra Alta til Lyngen og gå opp langdalen, til basecamp hvor vi skulle ligge i 5 netter. Med 32stk ble det en høvelig stor leir :)

Dag2, vi på ski og skred ble delt inn i grupper sammen med Offpiste klassen, før vi diletet avgåre på en liten oppdagelsesferd for å finne ut av forholdene. De fleste gikk opp på en liten haug bak teltleiren, gravde litt, diskuterte, spiste og kjørte litt på ski. Ut på kvellingen snakket vi om forholdene.Vi fant ut siden det hadde snødd og blåst ganske mye i det siste så måtte vi finne formasjoner hvor vinden hadde tatt lite. I media hadde det på forhånd blitt sagt at skredfaren i området var meget stor, men av det vi fant ut virket det egentlig ganske safe. Det øverste laget med nysnø var veldig godt bundet til et låsende skarelag.

Dag3, startet vi med turforslag om morningen. Folka fordelte seg inn i grupper avhengig av hvor de selv hadde lyst å gå. Jeg og fem andre hadde sett oss ut en stooor flanke opp mot langdalstindane. Når vi begynte å gå så det ut som vi skulle få sol og fint vær, men det skyet raskt over, begynte å snø og blåse. Stort sett alle de andre gruppene snudde tilbake til leir, mens vår gruppe fant ut vi skulle tusle oppover hvertfall til en flott skavel som jeg viste om for å sitte der og vent på god været :) Vi satt der i 3-4 timer, men lite skjedde xD. Vi bestemte oss for å bare kjøre ned igjen selv om sikten var dårlig og fikk overraskende bra kjøring :)

Dag4, samme gruppe som igår, men nå på vei opp mot samme flanke i strålende sol. Etter mye trasking, mye diskusjon, litt spising kom vi oss til topps. Vi gravde litt uti henget og fant egentlig ut det samme som på dag 2, det nye laget satt som et skudd i skaren under, snøen virket overraskende trygg :) Nydelig nedkjøring i nydelig snø i nydelige omgivelser i nydelig vær :)

Dag5, litt lei av å skrive nå så: 5 stk mennesker, Imagaisa, langt å gå, 1700 høydemeter, 3 nedkjøringer, 30-40cm nysnø, sol, litt skyer, rett og slett en sykt bra dag :)

Dag6, brukte vi på å få mer farge i kinna før vi reiv leir, cruisa ned til bussen og kjørte tilbake til alta.
Bob bob sikt dag3
Så vi satt oss til å vente :), men det ble ikke bedre
Siggen tråkker førstespor opp
Stili rygg :)
400 høydemeter nydelig kjøring i ett :)
Stian kjører på
Rennekjøring av en annen gruppe dag 5

1 kommentar: